Projecten

Actieve Projecten

Stadslandbouw Mooieweg – Arnhem

Bij de Stadslandbouw Mooiweg verbouwen vrijwilligers groenten, kruiden en klein fruit voor de Voedselbank Arnhem.  

In oktober en december hebben we twee ochtenden geholpen in de moestuin. We hebben aardappelen geoogst en de moestuin winterklaar gemaakt. In deze moestuin wordt alles biologisch geteeld. Zo hebben we ook geleerd om compost te maken. Door deze compost te gebruiken, blijft de grond vruchtbaar en kunnen er weer nieuwe groenten verbouwd worden.  

In de zomer komen we hier graag weer terug om te helpen. 

Moestuin 2

Elver – Arnhem

Tijdens een heerlijke lunch hebben kennis gemaakt met de jongeren van Elver, die begeleid wonen. De jongeren zijn net zo oud als wij, tussen de 18 en 35 jaar, waardoor we gelijk een klik hadden. De tijd vloog voorbij! En dat is nog niet alles. In mei gaan we samen een dag met ze op pad naar Amsterdam. Om het geld hiervoor in te zamelen, organiseren we op 19 april een pubquiz.

Doe jij ook mee met een team? Schrijf je hier in voor de pubquiz!

Ben je zo enthousiast over onze club en wil je vaker bij ons aansluiten? Stuur dan een mailtje naar leoclubarnhem@gmail.com

WhatsApp Image 2024-03-04 at 16.48.06

Afgeronde Projecten

Driegasthuizen Groep – Arnhem

Samen met de ouderen van woonzorgcentra Drie Gasthuizengroep hebben we gezellige ochtenden doorgebracht. We reden gezamenlijk op duofietsen, speelden spelletjes en maakten ontspannende wandelingen. Het maakte ons als vrijwilliger heel gelukkig om zo’n leuke activiteit te doen en mensen zo vrolijk te zien. We hopen dat de bewoners er net zo van genoten hebben als wij!  

World Cleanup Day

In september hebben we deelgenomen aan de World Cleanup Day, georganiseerd door Lions Arenacum, waarbij ook Lions Club Arnhem Centraal betrokken was. Het was mooi om samen te werken met verschillende Lions en Leo’s uit Arnhem om de stad schoner te maken. In totaal werd er maar liefst 400 kg aan afval verzameld in Arnhem.

Handjes uit de mouwen bij het Westival

Vrijwilligerswerk is nog nooit zo leuk geweest! Prachtig om al die kinderen en ouders een lach op hun gezicht te geven door te helpen op het Westifal! Een super mooi initiatief vanuit Hof van West om verbinding in Malburgen-west te verbeteren. Ondertussen zijn we nu expert in suikerspinnen maken, popcorn bakken, stormbanen testen en luchtkussens opblazen.  

Luckyduck 2

Lucky Duckrace – Baarn

Bij de Lukkie Duck Race, zwemmen duizenden geelgekleurde badeendjes met de stroom mee naar de finish, zo’n 50 meter verderop. We hebben Liosnclub Eemland samen met LEO Club Eemvallei i.o. geholpen bij de Lukkie Duck Race. In het geel stonden we achter een kraam om wafels en suikerspinnen te maken, en bij de stormbaan hebben we veel kinderen blij gemaakt.  De opbrengst van het evenement komen ten goede aan een goed doel. Baarn 100% AED dekkend krijgen.

Geld inzamelen voor Stichting Leergeld

Tijdens onze charter op 15 april, zullen we een loting houden. Het complete bedrag dat wij verkopen aan loten die avond zal naar Stichting leergeld Arnhem gaan. Deze prachtige organisatie zet zich in voor kinderen uit kansarme gezinnen op het gebied van onderwijs, sport, cultuur en welzijn. We hebben al ontzettend veel fantastische en gulle donaties ontvangen van verschillende bedrijven die wij benaderd hebben. We zijn fysiek de winkels langsgegaan in Arnhem om zo de mooiste cadeaubonnen en spullen te vergaren.

NL Doet 2023

11 maart 2023, tijdens de landelijke NLdoet actie zijn wij naar het Hof van West gegaan. Een prachtige plek in Malburgen om buurtbewoners samen te brengen. We hebben een muurtje gemetseld rondom het kampvuur, een insectenhotel gerepareerd, plantenruil kastje geplaatst en getuinierd. We hebben hard gewerkt, maar met een mooi resultaat.

De Veluwe opgedoken met de Lions

In de vroege ochtend van 18 februari 2023 zijn we samen met Lions Arenacum de Veluwe opgedoken om hier meer ruimte te maken voor de inheemse heide planten.Na de initiële schrik dat we met onze schoppen de hele heide moesten afsteken kwamen we er gelukkig achter dat er een apart stuk was afgezet om aan te werken. Na een aantal uur zwoegen was er een grote bult ontstaan met een duidelijk tevreden konings-bult!

VLCN Nieuwjaarsborrel

Tijdens de VLCN Nieuwjaarsborrel op 21 januari 2023, hebben wij samen met Leo Nederland het centrum van Arnhem opgeruimd. We zijn de straten opgegaan met onze prikkers en afvalzakken. We zijn maar een uur op stap geweest, maar hebben heel wat vuilniszakken volgemaakt. We houden de stad graag schoon en daar zullen we ons ook voor blijven inzetten.

Helpen bij de Bio Manege

Op de Bio Manege bij het Bio Vakantieoord in Arnhem bieden zij kinderen en volwassenen met een handicap de mogelijkheid om paard te rijden.Wij vonden dit zo’n mooi initiatief dat we graag hiervoor iets wilde betekenen. Dus zijn we al sinds begin 2022 bezig met een project bij de Bio Manege in Arnhem. We zijn al meerdere zaterdagmiddagen langs geweest om te klussen in de manege. Er is al zoveel veranderd sinds onze eerste komst. We hebben alle muren, deuren, verwarmingen en vloeren geschuurd en geschilderd. Verder hebben we de tafels en stoelen opgeknapt. In de winter buiten hout gesorteerd. En nog zoveel meer. Het meeste is zo goed als af, maar we komen zeker nog af en toe langs om te helpen.

456A54A0-FFA3-468A-ACB0-C22DBB91FBAC
281900b7-6ffd-4c12-bba1-3e9eeaba4d5c

Prunussen Steken

Dit is het resultaat van een ochtend Prunussen steken op de Veluwe, samen met Lions club Arenacum.

Maar wat is een Prunus? De Prunus behoort tot de rozenfamilie. Er bestaan ruim 400 soorten. Eén daarvan, de Amerikaanse Vogelkers, is een exoot en behoort van oorsprong niet in Nederland.

Op de Veluwe bestrijden ze deze soort. Vandaag helpen we hieraan mee. Om de Amerikaanse Vogelkers te herkennen, krijgen we eerst een instructie van de boswachter. Waarna we van start kunnen en zo bijdragen aan het bestrijden van deze exoot op de Veluwe.

LEO Doet!!!

Op 29 mei tijdens #nldoet2021 helpt Leo Club Arnhem ook mee! Samen tuinieren en de creatieve buitenplaats opknappen.

Sonsbeek Afvalprik Festival

Zaterdag 15 mei heeft Leo Club Arnhem voor de tweede keer zich ingezet om het Sonsbeekpark en omgeving weer wat netter en opgeruimder te krijgen. Dit hebben we gedaan door samen met grijpers en vuilniszakken langs de weilanden, beekjes en straten van het Sonsbeekpark en wijk te gaan. Geen leeg blikje of peuk was meer veilig. Tijdens deze opruim actie zijn we wel wat curieuze spullen tegen gekomen zoals een tandenborstel midden in het weiland of een cassete recorder met bandje en al. Na meerdere uren de straten en bosranden langs gelopen te hebben hebben we ons zelf getrakteerd op een drankje op het terras. Hier liet het Hollandse weer wederom zien wat voor geluk we hadden dat we de actie konden afsluiten in het zonnetje.

Secret Santa Actie

Wij als Leo Club Arnhem vinden dat iedereen een fijne kerst verdient in deze donkere dagen, zeker de mensen die financieel minder bedeeld zijn. Daarom hebben wij samen met ‘Secret Santa’ en ‘Pay it Forward Huissen’ onze eigen kerstpakketten samengesteld. We hebben spullen ingezameld die mensen nog thuis hadden liggen en niet meer gebruiken. Zoals speelgoed, kerstversiering, boeken, knuffels en ga zo maar door. Daarnaast hebben we geld ingezameld om daar vervolgens levensmiddelen van te kopen waar deze gezinnen normaal gesproken het geld niet voor hebben. Vervolgens hebben we de hele dag in een loods met gezellige kerstmuziek de spullen en levensmiddelen verdeeld over 10 kerstpakketten voor deze kansarme gezinnen. We hadden 2 volle dozen per gezin en hebben het daarna samen met Pay it forward rondgebracht. De liefdevolle en ontroerende reacties is waar je het uiteindelijk voor doet.